La răscruce

Un material de Rezist WMW, Rezistența din Diaspora, Rezist Lyon și Rezist Zürich

Cu o saptamana înainte de începerea alegerilor prezidențiale în diaspora, am considerat oportun sa facem un bilanț al acțiunilor pe care le-am inițiat și dus la bun sfârșit de la europarlamentare și pâna astazi. 

Cu toții ne amintim destul de bine dificultățile cu care ne-am confruntat la alegerile din 26 mai. A fost punctul care a declanșat o serie de acțiuni pe care noi, organizații, grupuri civice și persoane apolitice din diaspora, împreuna cu organizații civice din țară sau direct, le-am inițiat și am făcut eforturi imense pentru a le duce la capăt. Scopul nostru principal este ca situații cum au fost cele de la alegerile prezidențiale din anul 2014 sau de la alegerile europarlamentare din 2019 să nu se mai repete. Pe termen mediu, dorim să avem îmbunătățiri semnificative până la alegerile parlamentare din 2020, urmând ca în 2024 România să fie un exemplu de bune practici pentru statele membre ale UE. 

În primul rând, am analizat derularea scrutinului din 26 mai 2019. Am concentrat informațiile obtinute de la alegerile din 2014 și cele din 26 mai 2019 și, în special cu ajutorul observatorilor independenți, am creat o imagine completă a problemei cu care ne confruntăm în diaspora. 

Apoi am făcut un plan și am intrat în legătură directă cu cei care aveau posibilitatea sa schimbe și să îmbunătățească sistemul de vot în străinătate: AEP, MAE și misiunile diplomatice. 

Comunicarea între organizațiile civice a fost și rămâne un punct extrem de important permițându-ne să ne completam și să ne sincronizăm. Acest lucru cere timp, tenacitate și răbdare din partea tuturor celor implicați. Cere și un oarecare nivel de comunicare și toleranță unii față de alții și un respect absolut pentru timpul acordat ținând cont că toți cei implicați facem aceste acțiuni din timpul nostru, fără implicare sau susținere politică sau de alt fel. 

În urma intrării în contact cu misiunile diplomatice, au urmat intalniri punctuale cu consulii sau ambasadorii din țările unde am acționat. În paralel, s-au desfășurat intalniri virtuale cu AEP si MAE, ședințe tehnice pe puncte clare. 

În diaspora, reprezentanții societății civile au fost încurajați să mobilizeze comunitățile pentru înscrierea pe www.votstrainatate.ro, au fost solicitați pentru a furniza liste de voluntari pentru constituirea echipelor secțiilor de votare și pentru a trimite către AEP cereri de deschidere de secții de votare. 

În paralel, anumite misiuni diplomatice au propus liste cu secții de votare și au demarat căutare de sedii pentru secțiile de votare. Ulterior, misiunile diplomatice au revenit către anumiți voluntari din cei propuși pentru a constitui echipele, cerând in extremis formulare de înscriere și acte de identitate (deși în anumite zone, cetățenii furnizaseră cu luni înainte respectivele formulare sugerând chiar ca ele să fie folosite). Anumiți voluntari propuși nu au fost solicitați și nu au fost avertizați ca prezenta lor nu va fi utilă. 

Comunicarea cu misiunile diplomatice a fost diferită de la caz la caz, în funcție de mai mulți factori. Experiența personalului diplomatic în organizarea alegerilor, capacitatea de adaptare la situația diasporei românești așa cum a fost reflectată de participarea la vot din mai 2019, capacitatea de a asimila modificările legislative și de a le adapta realităților din țara în care își desfășoară activitatea și, nu în ultimul rând, existența unor grupuri, asociații sau reprezentanți ai unor partide politice dornice să susțină procesul de organizare al unor secții de vot au, din punctul nostru de vedere, un impact care se vede în rezultatea organizării votului la nivel local în străinătate. 

În urma mai multor mărturii din diaspora, putem spune că, în anumite cazuri comunitatea și autoritățile locale au interacționat stângaci. Modul de acțiune al misiunilor diplomatice trebuie să fie adaptat mai bine la următorul scrutin pentru a evita situațiile relativ frecvente în care membrii comunităților sunt nevoiți să reacționeze urgent la rugămințile misiunilor diplomatice. Ne temem că o potențială nemulțumire a votanților legată de organizarea votului  va fi orientată, din păcate, către echipele secțiilor de votare – majoritar civici, dar și reprezentanți ai misiunilor diplomatice. Eventuale violențe, cum au fost de exemplu la Birmingham sau Haga în mai 2019, vor duce, pe lângă sancțiunile inerente, la decredibilizarea procesului electoral din România în ochii reprezentanților țărilor gazdă. Pe termen mediu, efectul va fi imposibilitatea organizării unor noi alegeri în respectivele localități

În alte cazuri, misiunile diplomatice ne-au semnalat faptul că au organizat un număr de secții de votare la limita de sus a capacităților logistice și chiar peste ceea ce puteau aproba autoritățile țărilor gazdă. Asigură aceste capacități necesarul pentru organizarea unui vot civilizat în străinătate? Cum putem asigura pe viitor o capacitate de vot adaptată necesarului marii comunități a românilor plecați din țară? Încurajăm și de această dată discuția referitoare la popularizarea mai bună și extinderea votului prin corespondență, inclusiv pentru cetățenii români din țară. 

Tinand cont de nivelul de implicare pe care l-am observat și încurajat în comunitățile din diaspora, credem că este vital ca fiecare dintre noi să beneficieze din plin de condițiile nou create. Noi vom ieși la vot și îi îndemnăm pe toți românii să meargă să voteze. Parerea noastra este că ne aflam la o răscruce de drumuri. Indiferent de opțiunea sau lipsa unei opțiuni pentru primul tur, nu ne putem permite să nu alegem. Vă invităm să alegeți într-un mod cat mai decent, informat și demn

8 noiembrie 2019
Rezist WMW
Rezistența din Diaspora
Rezist Lyon
Rezist Zürich

Foto credit: Rezist WMW

Link-uri posibil utile:

https://www.rezistzurich.com/diaspora-trebuie-sa-poata-vota-diaspora-trebuie-sa-fie-reprezentata-just/

ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN ROMÂNIA ORGANIZATE PE TERITORIUL GERMANIEI Stimați compatrioți, Ambasada României în…

Publicată de Ambasada României în Republica Federală Germania pe Luni, 14 octombrie 2019
https://republica.ro/un-inspector-britanic-de-politie-catre-un-presedinte-roman-de-sectie-de-votare-din-birmingham-zexista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *