Asociația Rezist Zürich

Rezist Zürich e un grup de români și prieteni ai României care locuiesc în Elveția și în Germania. Dorința lor este de a vedea România progresând pe drumul ei spre democrație. Ne-am adunat spontan atunci când Guvernul României a încercat să modifice codul penal printr-o ordonanță de urgență în februarie 2017, cu scopul de a dezincrimina corupția și abuzul în serviciu.

Nu ne cunoșteam dinainte. Ne-am cunoscut pe străzile orașelor din Elveția pe care am ieșit ca sa ne manifestam indignarea și solidaritatea cu cei ce demonstrau în țară. Acum un an ne-am organizat sub forma unei asociații, conform legislației elveţiene. Intre timp au venit membri noi, chiar și de peste granițele Elveției. În plus avem și membri care nu sunt români, dar sunt foarte interesați de situația politică din țara noastră. În consecință, Rezist Zürich își propune să fie mai mult decât o asociație legată de un anumit loc.

Noi ne vedem ca o structură flexibilă, deschisă tuturor celor care doresc să contribuie, de departe sau de aproape, la acest fascinant proces al renașterii societății civile și al conștiinței politice democratice în România și în țările Europei Centrale și de Est. Pentru că da, în ciuda situației dificile din România, imaginea unei clase politice corupte nu spune totul despre starea de fapt din țară.

Acum suntem martorii nașterii unei societăți civile reale și a unei noi conștiințe politice. Credem că aceste evoluții deosebite din România trebuie încurajate și susținute.

Consituirea asociației Rezist Zürich
Consituirea asociației Rezist Zürich