Coronavirus în Elveția – Update

de Rezist Zürich

https://www.swissinfo.ch/ger/epidemie_coronavirus–die-lage-in-der-schweiz/45590096

14 martie 2020 : Situația actuală legată de Coronavirus în Elveția este următoarea:

De luni, 16 martie 2020, Batalionul-Spital Nr. 5 al armatei elvețiene va fi mobilizat pentru susținerea sistemului sanitar.

Călătorii care intră în Germania din Elveția trebuie să intre în carantină

Școlile sunt închise la nivel național până în data de 4 aprilie

Guvernul Federal pune la dispoziția industriei un pachet financiar de ajutor imediat de 10 miliarde de franci elvețieni.

Manifestațiile cu mai mult de 100 de participanți sunt interzise până la sfârșitul lunii aprilie

În localurile publice pot intra maxim 50 de persoane, inclusiv personal

Intratea din Italia în Elveția este puternic restricționată

Elveția monitorizează ocuparea celor 850 de paturi de terapie intensivă la nivel național.

Sursa: swissinfo

Măsuri de protecție împotriva Coronavirysului recomandata de Oficul Federal pentru Sănătate

În contextul internațional actual, Rezist Zürich apelează la prietenii și cititorii noștri să distribuie cu discernământ informațiile obținute și să susțină autoritățile în demersurile de a încetini și controla epidemia de Coronavirus fără a se expune unor riscuri inutile.

Celor interesați de situația din Elveția le recomandăm publicațiile în limba germană Neue Zürcher Zeitung, Swissinfo și Tagesanzeiger.Informații specifice despre Coronavirus în Elveția puteți obține de pe paginile https://foph-coronavirus.ch/ și la telefonul +41 58 463 00 00 . Pagina și telefonul aparțin Oficiului Federal Elvețian pentru Sănătate.

Informații specifice despre Coronavirus în România găsiți pe pagina Ministerului Român de Externe http://www.mae.ro/node/51759 și la telefonul +4021.320.20.20.

Echipa asociației Rezist Zürich este bine. Le mulțumim tuturor celor care ne-au întrebat de sănătate și ne-au asigurat de solidaritatea lor. Suntem alături de voi!
Comments

 1. Octavian

  Salutare

  multumesc pentru informatie. Stiti ceva daca si Kita trebuie sa se supuna acelorasi reguli ca si gradinitele si scolile? Am inteles ca Hort si Kita functioneaza in continuare, pentru ca sunt private?

  Multumesc
  Octavian

  1. Mihnea Mihai

   Bună Octavian,

   Am verificat o grădiniță din Adliswil care menționa după conferința de presă a guvernului federal că rămâne deschisă luni (https://www.chinderstern.ch/adliswil/). Comunicatul oficial din Adliswil zice de școli (https://www.adliswil.ch/aktuellesinformationen/878072), guvernul federal de toate instituțiile de învățământ (https://foph-coronavirus.ch/wp-content/uploads/2020/03/AS2020.030.00773F.pdf). Cred că cel mai bine suni la primăria din localitate să te lămurească.

   Eu cred că e mai probabilă varianta guvernului federal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *