1 aprilie – încep înscrierile la alegerile parlamentare pe votstrăinătate.ro

de Rezist Zürich

Ieri am citit pe site-ul Autorității Electorale Permanente o știre ce ne interesează direct.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, începând cu data de 1 aprile 2020, ora 00:01, cetățenii români cu drept de vot din străinătate care vor să își exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din acest an prin corespondență sau la o secție de votare mai aproape de casă, se pot înscrie online pe portalul www.votstrainatate.ro cu una dintre acese opțiuni.

….

Precizăm că, potrivit legislației în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secție de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

De mâine, 1 aprilie 2020 și până cu 15 zile înainte de începerea campaniei electorale ne putem înscrie fie pentru votul la o secție din străinătate, fie pentru votul prin corespondență. Am verificat și telefonic cu AEP și ne-au confirmat informația.

Trecem acum printr-o perioadă dificilă. Pandemia care lovește întreaga lume nu a ocolit nici țara noastră gazdă, Elveția, nici țara noastră de origine, România. Cu toții avem griji și temeri. Unii dintre noi sunt poate bolnavi, alții sunt în primul rând al luptei cu boala iar alții se tem de ceea ce va aduce ziua de mâine. Este greu, dar este pe undeva firesc să reacționăm așa.

Rugămintea noastră este să ținem minte și în aceste momente grele că ne vom reveni. Și că, odată reveniți, va trebui să repunem pe roate atât țara în care trăim cât și țara ai cărei cetățeni suntem. Iar România contează pe votul nostru, pe vocea noastră de cetățeni echilibrați și implicați.

Toate gândurile noastre bune se îndeaptă către cei care trec acum prin momente grele. Suntem alături de voi, vom trece împreună și prin această perioadă. Sperăm să ne revedem cu toții la urne în decembrie pentru a ține România orientată pe drumul ei spre Europa, spre democrație și civilizație. Aveți grijă de voi, vă suntem alături la bine și la greu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *