Sibiu, Iași, Cluj : o Românie a provinciilor europene

Astăzi, România și-a arătat, încă o dată, chipurile ei europene. Ne uităm la Sibiu, unde președintele țării, român de origine germană, i-a întâmpinat pe liderii europeni într-o cetate fondată de înaintașii săi și refăcută prin eforturile sale ca primar.

Summitul de la Sibiu. Foto credit: presidency.ro

La Cluj vedem că societatea civilă și-a făcut auzită vocea pro-europeană în fața unei doamne prim-ministru depășită de situație și încremenită în modele naționalist-desuete. În capitala istorică a Moldovei, la Iași, vocea pro-europeană și pro justiție a ieșenilor s-a făcut auzită răspicat, în ciuda propagandei neocomuniste de partid și de stat. Din toate colțurile României am primit astăzi un mesaj clar: cu toate neajunsurile noastre vrem să fim în Europa. Și afirmăm acest lucru cu convingerea celor care au luat o decizie pentru viitorul țării.

Protestatari proeruropeni după mitingul PSD de la Iași. Foto credit: stirileprotv.ro

Pe 26 mai începe un ciclu electoral ce se va termina de-abia la sfârșitul anului 2020. În tot acest timp vom fi în fața unor decizii cruciale pentru România. Este important ca vocea noastră pro-europeană să răzbată, prin voturile noastre, în toate structurile care ne reprezintă: parlament european: parlament, președinte, primării și consilii locale. Este important ca la sfârșitul anului 2020 să spunem : da, am votat pentru Europa. Și votul nostru schimbă în bine țara și uniunea în care trăim.

Cu Ștafeta Steagului Uniunii Europene la București. Foto credit: Rezist Zürich

Mergem împreună la vot! Votăm pro Europa pentru o Românie modernă!

Rezist Zürich, ziua Europei și a independenței României, 9 mai 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *