PUNCT OCHIT la Rezist Zürich – cu Vladimir Manea II

Se naște un dictator?

de Vladimir Manea

Un om care are puterea nu are nevoie de un spectacol televizat de confirmare (al câtelea în doar câteva luni). Dacă Dragnea mai avea vreo putere reală, ar fi dat amnistia și grațierea pur și simplu, cu un ordin scurt, comunicat unui grup de maximum trei-patru oameni. Ar fi fost deja date.

Dictatorii se nasc când au popularitatea la 60-70%. Pe Dragnea nici măcar toți ticăloșii din țară nu îl mai suportă.

Ce se vede acolo este un spectacol ieftin. Ceea ce nu înseamnă că nu este foarte grav. El ne dă o veste bună și una proastă.

Vestea bună este că Dragnea nu reușește să se impună, că procurorii și judecătorii nu îl ascultă, că nici colegii lui de vânătoare nu mai râd la toate glumele lui. De aceea are nevoie de show.

Vestea proastă este că Dragnea începe să fie disperat și să nu mai gândească rațional. Pentru că un politician rațional ar trebui să creadă în trenduri, iar trendul său de popularitate, de sprijin, de majoritate se scufundă vertiginos. Ca omul care simte că se îneacă, este dispus să tragă la fund tot ce este în jurul său, numai să ia încă o gură de aer.

Probabil că nu ne mai aducem cu toții aminte că după OUG13, protestatarii care strigau „nu amnistie și grațiere” erau numiți de geniile pesediste dezinformați și proști, că nu de amnistie și grațiere era vorba în OUG13. Toate predicțiile negative despre PSD din decembrie 2016 au fost confirmate.

N-am avut niciodată o asemenea senzație de lipsă de aer, ca zilele astea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *