Infractorule!

De la stânga la dreapta: Vald Vasiliu, ambsador al României în Elveția, Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, Dominique de Buman, președinte al Consiliului Național, Claudio Fischer, ambasador, director al departamentului internațional și multilingvism.
Foto credit: parlament.ch

de Mihnea Mihai

www.cristian-bucur.ro

Mai ții minte, Liviu Dragnea, ce făceai acum aproape un an? Cum ai încercat să fugi de termenul din procesul ”Bombonica” din 31 mai 2018? Cum ai aterizat tu cu un avion al companiei Țiriac Air la Berna, împreună cu tot alaiul tău? Cum ai ales să sfidezi instanțele din România folosindu-te de o invitație adresată predecesorului tău Valeriu Zgonea pentru a veni în Elveția chiar în ziua în care aveai proces la București? Știi tu oare că gazdele tale elvețiene ne-au mărturisit că în anumite situații sunt obligate să primească și ”musafiri incomozi”? Știi tu cu câtă perplexitate s-au uitat la imaginile de la protestul din 10 august?

Poate că tu știi toate aceste lucruri, doar că nu ți-a păsat niciodată de ele. Dar, iată, după ce ieri am stat, mulți dintre noi, la cozi aproape interminabile pentru a vota, justiția și-a spus cuvântul final în cazul de care fugeai acum un an : 3 ani și șase luni cu executare.

Așa se scrie istoria. Și, pentru justiția României și statul de drept, astăzi este o zi istorică, de sărbătoare. Putem spune cu mâna pe inimă: s-a făcut dreptate! Dar, în același timp, nu putem uita că tu, Liviu Dragnea, ești produsul unui sistem. Al unui sistem ce a ținut România timp de 45 de ani în dictatură, iar din 1989 încoace a tot încercat să-i frâneze parcursul european și euroatlantic. Un sistem care este potrivnic României și care este mai mult decât un simplu infractor, cum ești tu.

Cu acest sistem mai avem de luptă. Și, după ce vom fi sărbătorit ziua de astăzi, vom continua să ne luptăm pentru democrație, stat de drept și justiție independentă. Pentru că putem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *