Vom continua să ne luptăm pentru această libertate care ne e dragă

live

Publicată de România Actualităţi pe Miercuri, 17 octombrie 2018

Președintele asociației Rezist Zürich, Mihnea Mihai,  a avut deosebita onoare să fie invitat pentru o scurtă intervenție telefonică în emisiunea Serviciul de Noapte cu Gabriel Basarabescu la Radio România Actualități. Invitații emisiunii în studio au fost dl. Dan Barna, președintele USR, și dl. Dan Lazea – lector universitar în cadrul Facultății de Știinte Politice a Universității din București .
Dl. Dacian Cioloș, președintele Mișcării România Împreună, intră in dialog telefonic.

Intervenția noastră o puteți urmări între minutele 1:24:45 și 1:32:00. Vorbim despre percepția românilor din Zürich legată de situația din România. Aducem în discuție proiecte concrete și investițiile pe care le facem în țară. De aceea, ca români , ne arătăm indignarea față de atacurile actualulei coaliții de guvernare la bazele statului de drept. Amintim proiectele Rezist Zürich de sensibilizare a parlamentarilor elvețieni, dar și a ONU, cu privire la situația din România . Totodată vorbim și de campaniile media care prezintă românii într-o lumină realistă publicului elvețian.

Da, spunem noi, am fost implicați și în încercările de dialog cu fostul premier Tudose. Am încercat prin delegați un dialog cu doamna prim-ministru Dăncilă atuni când i-a fost predat steagul Uniunii Europene adus printr-o ștafetă de către reprezentanți ai Ștafetei Steagului Uniunii Europene și ai societății civile din România. Am fost ascultați, dar nu am fost înțeleși: noi ne dorim să trăim într-un stat democratic, cu o veritabilă separație a puterilor. Noi avem membri care au fost bătuți la mineriade. Știm oameni care au fugit peste graniță pe vremea lui Ceaușescu pentru libertatea lor. Membrii noștri știu că libertatea are un preț.

De aceea afirmăm din suflet : Vom continua să luptăm pentru această libertate, care ne este dragă!

Îi mulțumim lui Gabriel Basarabescu pentru invitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *