IMPULS la Rezist Zürich cu Mihnea Mihai

10 august nu se uită!

de Mihnea Mihai

Foto credit: Daniel Schmid

Este o joi de 10 ianuarie. În Elveția ninge idilic. Noi, românii de la Rezist Zürich nu am uitat: azi se împlinesc cinci luni de la violențele guvernului din 10 august 2018.

Nu am uitat gazele, gloanțele oarbe și bastoanele jandarmilor. Nu am uitat bătaia de joc la adresa protestatarilor pașnici din declarațiiile autorităților. Ne luptăm pentru democrație și dreptul la liberă exprimare în România. Pentru că este nevoie, mergem pentru apărarea drepturilor noastre până la ONU. Iar la ONU, vocile noastre au fost auzite!

Astăzi, liderii Uniunii Europene se strâng la București pentru a marca preluarea președinției consiliului UE de către România. Românii din țară s-au strâns în fața Ateneului cu mesajul ”Vrem Europa, nu dictatură”. O Europă în care mineriadelele și violențele jandarmeriei să fie sancționate drastic și să nu se mai repete. Doar vremelnicul guvern al României se face că nu înțelege aceste cuvinte.

Pentru ei, guvernanții noștri vremelnici, avem un mesaj: ne-am trezit! În anul 2019, nici o acțiune ce seamănă a mineriadă nu rămâne nesancționată.

Iar pe voi, prietenele și prietenii noștri, vă asigurăm că 10 august nu se uită! Împreună vom reface România democratică!

Latest Posts