APCE investighează denigrările colective ale PSD la adresa minorității germane

Council_of_Europe,_Strasbourg

Council_of_Europe,_StrasbourgDe Daniela Boltres

Douăzeci și doi de parlamentari din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) , între care Germania, Suedia, Polonia, Ungaria, Elveţia si Lituania,  au semnat un proiect de rezoluţie prin care cer forului să ia măsuri urgente pentru a solicita României protejarea minorităţilor naţionale.

Această sesizare  vine după repetate  insulte și denigrări colective din partea unor înalţi demnitari ai partidului de guvernare PSD şi a mass-media apropiată Guvernului român la adresa minorității germane. În ultimele luni au ieșit în evidență Darius Vâlcov, consilierul premierului, şi Liviu Pop, fostul ministru de educație, care au sugerat că FDGR Forumul Democrat al Germanilor din România ar fi o organizaţie nazistă.

Între timp, Darius Vâlcov a fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei, iar Liviu Pop a primit avertisment, însă în afară de o scuză schițată de Liviu Dragnea pe 30 septembrie , nici unul din reprezentații PSD din guvern nu s-a delimitat de declarațiile defăimătoare ale colegilor lor.

FDGR arată pe 9 octombrie pe pagina sa de facebook că pe 4 octombrie a fost condamnat definitiv istoricul Profesor Dr. Scurtu  pentru declarațiile sale din articolul „Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German” în care făcea aluzie la caracterul nazist al FDGR. Prof Scurtu a fost condamnat la  6000 lei și obligat să șteargă din spațiul internet articolul. Acesta fusese prezentat public atât pe net cât și la posturi de televiziune particulare.

Foto credit : High Contrast – Own work by uploader;, CC BY 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4177074

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *